There was an error in this gadget

Sunday, May 10

bedah2 katak!


aduh..
hari ni pertama kali dalam hidup aku bedah katak..
memang tak best dengar..
tapi aku buat memang best laaa..

ni la..laen kali mase tingkatan 5 orang suruh bedah katak, bedah laaa..
ni tak..lari n ponteng makmal sebab geli..
heheheh...terbukak rahsia..
semalam aku beli dissection kit kat depan universiti..
nak tau apa yang dy tulis kat depan tu?
die tulih

"FROG STUDENT
MEDICAL KIT"

aku da pelik...
ape maksud die frog student..
hmm..
kalu tulih "MEDICAL STUDENT, FROG DISSECTING KIT" kira boleh terima lagi laaa..
hahaha..aku pon glak...
macam pelik jer..
tapi tak per laaaa...

so , pagi tadi aku pg lecture dengan semangat..
konon nk dissect katak..
tiba-tiba aku ingat yang aku nih takut/geli katak..
aku pikir2 balik...
pastuh mesej ma (sempena hari ibu, sayangilah ibu anda)
ma kate suh bace ayat kursi sebelum dissect..
yang tuh memang aku setuju.
dan ma suh anggap katak tuh plastik..
tapi x boleh laaa..katak tu original sangat!

mula2 cucuk belakang katak tu dan rosakkan otak dan saraf belakang die..
nak bagi die mati dalam masa yang cepat cmtuh laa...
sebab dr. kate kalau buat macam tuh, katak akan tak rasa sakit..
hmm..aku pon x tau laaa
lepas da matikan katak tu, potong tangan ke atas..
kita tak perlukan tangan die dan kepala..
lepas potong dengan gunting, keluarkan isi perut die..
dah keluarkan isi perut, siat kulit die...
pastuh potong tulang belakang kepada dua..
celup salah satu kaki katak dalam air garam NaCl 0.69-0.7%
ambil yang satu lagi dan pinkan atas gabus...
pin kat rusuk, lutut dan tapak kaki..
senang nak potong sekarang..
masukkan benang kat bawah tendon otot gastrocnemius..
potong tendon die sepanjang mungkin..
patahkan tulang kaki die n buang..
pastuh buang tulang paha pulak..
buang semua otot selain yang melekat pada sciatic nerve..
dah siap untuk dissection...
minggu depan buat eksperimen yer!

4 comments:

~najihahfaizahazaman~ said...

geli siot!!
itik bedah katak...
:((

norain ishak said...

rasa cam aku plak katak tuh..ngeee..

MyrA AY@shi said...

hahahaha!!! kelakar giler the frog student thing tu. hahaha. english diaorg nie mmg tak bole blah kan? rase dh immune da dgn broken english diorg nie.~myrasakura

syafiqq1991 said...

ala.. dah setiap hari bedah IKAN.. tak heran.. ayam pun sama.. and sotong .......