There was an error in this gadget

Monday, May 25

tarikh flight dan malaikat dalam teksi...

aduh..
sedih betul rase bile tak dapat tukar tiket.
takpe..
ade pengubat sedih..
aku masuk SKYWARDS (frequent flyer programme for Emirates Airline)
so..aku ade akses untuk tukar seat flight..
jadi aku da tukar semua seat aku jd window seat dlm sume flight aku..

weee......
abes da cter pasl kapal terbang
jadi..sekarang aku nak citer pasal malaikat dalam teksi..

citer nyer macam nih..
aku balik kuliah tadi, aku rase malas sangat..
jadi aku tahan teksi(biasa univ ke asrama 2 genih jer)
jadi aku pon tahan la teksi..
ade pakcik teksi nih berhenti..
pakai kopiah, dahi bertanda..
betul-betul nampak alim.
aku naik dan bagi salam..
dia pon jawab macam bese..
aku pon dengar la iPod aku..
malas nak cakap ngan driver teksi..bukan paham pon dorang cakap apa..heheh..
tibe2, dia tanye aku...
same'ta qur'an? (kamu dengar Quran ker?)
aku pana kejap...
aku dengan muka malu cakap la tak..
hmm..malu gak laa sebab pakcik tu expect aku baik..padahal tak.hehe..
pastuh..die pon ckp la kelebihan dengar Qur'an..
tapi ade satu soalan yang die tnye aku terkejut..
Allah suke orang yang dengar Qur'an ker orang yang dengar lagu-lagu lagha?
aku jawab musy arif jer..
die kate Qur'an bizzabt,asyan Quran kalamullah (mestilah Quran, sebab Quran kalam Allah)..
jadi lepas kena basuh, aku pon sampai..
aku nak bayar..pastuh teka die kate ape..
die kata tak payah..
aku nak bayar jgk..
die kata x payah...
and ayat last die memang bagus..
'kau tak payah bayar, cuma lepas nih aku doakan kau dengar dan fahami Qur'an, itu da cukup!'

sekali lagi aku terpana...
aduh...banyak benar dosa aku..sape larat kira?

xoxo
baem azaman zain!

10 comments:

hafiz.hanafi said...

errr..ak dh kate baem..jd la baek cam furfur..ade quran lektronik..g jalan gamble mne2 pun die bawak..ecewwah..ak pun trase gak nih..huhu..

Miss_Anis said...

bgus la.. bkn kau.. pakcik taxi tuhh larr.. tpi at least kau trase tuhh pun bgus larr.. pasneyh krg2kn larr dgr lgu yea baem.. no more SOS,, WHEN I GROW UP and wut so ever ~~ chill^.^

Luqman Bazlan said...

JAW DROP!
*pause, pick up the jaw on the floor*
LIKE WOWOWOW!!!!
CAHAYA ILLAHI!
BAEM DAPAT CAHAYA ILAHI!!
ALHAMDULILLAH:))
lepas ni tak der la lagu natasha bedingfield, pg la dgr lagu YA ILLAHI kat YouTube

0=)

syafiqq1991 said...

Kalo tak insaf lagi tak tahu le. hehe..
tak pe.. nanti kita tuls malaikat dalam rumah, bilik, peti sejukk bla3x...
.

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

people say 'sharing experience shortens life'... heard it before?

it doesn't mean shorten life literally, it means by sharing experiences, we go through that experience experienced by somebody else indirectly...

contohnya kita baca buku biography tentang tokoh2 ke, blog orang ke, sirah nabi ke, kita juga seolah2 melalui apa yang mereka lalui (to some extent), thus gaining experience from our own life time, and theirs... i really hope you guys get what I'm trying to say..

thanks for sharing!

kepalakotak said...

>_<

ipod tu aku buat main game je.

Faizah Azaman said...

bestnya klu buat cerpen...sebab org yang dengar dan tuangkan dialog melalui pengalaman yg sebenar lebih menyentuh! kami (abox n o) penah jugak alami pengalaman dgn ammu arab ni...Mesir, kota pertembungan dua kuasa...ada syaitan dan malaikat, nabi Musa dan Firaun...

ummzaid said...

worth of experience tu..
berbaloi ..

extreme perception said...

alhmdllah....
baem mula nmpk aper yg dicarinya...

~najihahfaizahazaman~ said...

takut nyer aku dengar..
gitula yek bumi barakah.,.
bestlaa ko dipertemukan ngan malaikat, kan...:]